(A Napfényes Gyógyközpont cikke)

Már fogantatásunk pillanatától kezdve érnek minket traumák és betegségek, amelyeket a szervezetünk mint információt életünk végéig tárol. Stresszhelyzet esetén az immunrendszerünk gyengül, ezért csökken a védekezőképességünk.

Könnyebben elkapunk valamilyen vírust vagy baktériumot, illetve elraktározzuk a nehézfémeket.  (Nehézfémek: amalgám, ólom, higany, arany, ezüst, réz, cink, vas, kobalt, kadmium, nikkel. Könnyűfémek:  alumínium, titán stb.) A fémek lerakódnak az emberi szervekben és szervrendszerekben, a gerincben, valamint az agyban. Természetesen vannak közöttük olyanok is, amelyek jó, ha kis mennyiségben megtalálhatóak a testünkben (például a réz vagy a vas), őket hívjuk nyomelemeknek.

Ha nem tudunk megszabadulni a szervezetünkben kóros mennyiségben felhalmozódott fémektől, akkor azok különféle kellemetlen tüneteket és betegségeket okozhatnak. Az ilyenkor jelentkező probléma lehet kiütés, ekcéma, allergia, bőrviszketés, fejfájás, neurodermitisz, asztma, légúti megbetegedés, hajhullás, emésztési zavar, ízületi fájdalom, krónikus fájdalom, kimerültség, a fertőzésekre való fogékonyság, alvászavar, depresszió, zavartság, daganatos betegség, gombás fertőzés, autizmus, tanulási nehézség, pszichés elváltozás stb.

De hogyan és honnan kerülnek belénk ezek a fémek? Alapvetően a szennyezett levegő belélegzésével; az ivóvíz, illetve egyéb italok és élelmiszerek fogyasztásával; az ékszerek viselésével; drogok fogyasztásával; dohányzással; fémekkel való munka által (ötvös); tengeri- és víziállatok fogyasztásával; élelmiszeripari adalékanyagok, tartósítószerek és színezőanyagok révén; az elektroszmog által; az élelmiszerek csomagolásából; permetezőszerekből; védőoltásokból; gyógyszerekből; tisztítószerekből; fogászati anyagokból (például fogtömés, híd, korona, fém fogszabályzó); a kipufogógázból; kozmetikai termékekből; festő- és lakkozóműhelyekből. Ezen kívül magzati korban az ember a méhlepényen keresztül, csecsemőként pedig szoptatáskor nehézfémeket vehet át az édesanyja szervezetéből.

Ez a terápia azért egyedülálló, mert megtanítja a testünket arra, hogy miként engedje el az agyban lerakódott nehézfémeket. Így az agy megtanulja, hogy stressz esetén beindítsa a szervezet saját védekezőrendszerét. Léteznek egyéb méregtelenítési módszerek is a nehézfémek kivezetésére (például méregtelenítő teák, tisztítókúrák, a homeopátia, az elektroakupunktúra stb.), de sajnos ezek az agyból és a gerincből nem tudják kivezetni a méreganyagokat.

Ez a gyógymód főleg a Professzionális Kineziológia és a Touch for Health technikáit alkalmazza, tehát kineziológiai módszerek segítségével tanítja meg méregteleníteni a szervezetet. Természetesen a kezelés során meg kell nézni, hogy milyen egyéb méregtelenítésre vagy támogatásra van szüksége a szervezetnek (tisztítókúrára, vitaminbevitelre, nyomelempótlásra, homeopátiás szerre, Bach-virágterápiás cseppekre, teákra, mozgásra stb.)

Mára kiderült, hogy a gombafertőzéseket nagyrészt a nehézfémmérgezés okozza. A testünkbe jutó szervetlen fémek maguktól ugyanis nem tudnak kiürülni, ezért a szervezetünk próbálja megkötni, és szerves anyaggá alakítani őket. Ehhez a gombákat hívja segítségül, amelyek elszaporodnak bennünk, hogy megkössék a fémeket. Ha a gombákat gyógyszerekkel kezeljük, és visszaszorítjuk őket a bélrendszerből, akkor lehetőséget teremtünk arra, hogy felszabaduljanak a megkötött fémek. És beindul az ördögi kör: egy idő múlva újra elszaporodnak a gombák, hogy megkössék a fémeket, aminek a következményeképpen tönkremegy a bélflóra.

Mindezek megelőzésére és kezelésére szolgál a nehézfém-kivezetés. Mivel folyamatosan ki vagyunk téve a stressznek (amely beindítja a lerakódási folyamatokat), évente egyszer mindenkinek érdemes elvégeztetni a tesztet.A fémkivezetés általában 3-4 héten át heti egy kezelést jelent.Ebben az időszakaszban nagyon intenzíven méregtelenít a szervezet. Ezután a terapeuta kivezeti a páciens testéből a fémallergiát, majd lehetőség szerint a gombákat, a polleneket és a különféle élelmiszerekre való allergiát is. A nehézfémek távozása után javul az ember pszichés állapota, jobb lesz a közérzete, és megszabadulhat régi betegségeitől is.

A módszer sikeresen alkalmazható a következő esetekben:

 • az agyban lerakódott nehézfémek kivezetésére
 • a szervezet saját védekezőrendszerének beindítására stressz esetén
 • a pszichés állapot javítására (a nehézfémek távozása révén)
 • régóta fennálló betegségekre, mint például:
 • bőrkiütések, ekcéma, bőrviszketés, hajhullás
 • fejfájás, migrén
 • bronchitis, asztma, légzési zavarok
 • szívritmuszavarok
 • gyengeség, kimerültség
 • emésztési zavarok, hányás
 • fertőzésekre való fogékonyság
 • láz, ízületi fájdalmak, kötőszöveti gyulladás, fokozott izzadás
 • hegesedési zavarok
 • hátfájás, golyva
 • alvászavarok, idegesség, depresszió, pszichózis,
 • érzékelési zavarok, zavartság, bizonytalan járás, szédülés
 • daganatos betegségek kezelésére

A forrás IDE kattintva érhető el