MicroBirth_

A „MikroSzülés – Mikroszkóp alatt a szülés” című film egy tényeken alapuló, tudományos felfedezésekből összeállított dokumentumfilm, amely meglepő mikroszkopikus kutatási eredményeket mutat be a szülés folyamata alatt és közvetlenül utána történő eseményekről, és amelyet minden babát – és császármetszést – tervező leendő anyukának látnia kell.

A szülészeti ellátás jelenlegi szemlélete szerint maga a szülés alapvetően kockázatos folyamat. E szerint a szemlélet szerint az orvosok feladata, hogy a kockázatot csökkentsék, amelyek magukban foglalják a következőket: a baba halálának kockázata, annak a kockázata, hogy a babával valami baj történik, vagy annak a kockázata, hogy a szülészorvost beperelik.

Mivel a kockázatkerülés vált központivá, a szülés intézménye elorvosiasodott. Ennek következtében az elmúlt pár évtizedben a császármetszési arány az égbe szökött. Angliában a szülések egynegyede végződik császármetszéssel, Amerikában a szülések egyharmada, Kínában a szülések majdnem fele és van olyan brazíliai magánkórház, ahol a szülések elképesztő 93%-a császármetszés.

Miről szól a „MikroSzülés –  Mikroszkóp alatt a szülés!” című film?
Azokba a legújabb mikroszkopikus tudományos felfedezésekbe enged bepillantást, amelyek a szülés alatt és közvetlenül szülés után történnek. Ez a lenyűgöző, vadonatúj tudomány rámutat arra, hogy a szülés természetes folyamatába való beleavatkozás, vagy annak teljes áthidalása, gyermekeink egészségére akár egész életükön át tartó romboló hatással lehetnek.

Fontos tudni, hogy ez a film nem az életmentő beavatkozások megszüntetéséért szólal fel.

Ahogy ez az új tudomány rámutat, a vajúdás beindítására vagy annak gyorsítására használt szintetikus oxytocin (pitocin/syntocinon), az antibiotikumok, a császármetszés, az újszülött édesanyjától közvetlenül a szülés után való rutinszerű elválasztása és tápszerrel való etetése mind jelentősen emeli annak kockázatát, hogy gyermekeink életük folyamán súlyos betegekké váljanak.

Ez a film egy tényeken alapuló, szigorúan tudományos felfedezésekből összeállított dokumentumfilm, ahol többek között az Ivy League tudósai és más vezető amerikai, kanadai és európai tudományos szervezetek tudósai szólalnak meg.

Forrás: babafalava