A SOHA TÖBBÉ AUTIZMUS! csoportban gyakorlatban alkalmazott komplex terápia alapjait az alábbi letölthető anyagokból ismerheted meg. Ezek alapinformációk, melyekkel a csoporttagoknak és az érdeklődőknek is érdemes tisztában lenni.

A Média menüben pedig további információk szerezhetők be a cikkek, videók megtekintésével.

Hogy is kezdjük el

Gyógyító étrend

Kezdő füzet

A kezdetektől a recepteken át a táplálékkiegészítőkig minden, ami a fejesugráshoz kell

Letöltés

Soha többé autizmus!

Előadás anyaga

Részletes tudásbázis az alapokról

Szemlélteti, hogy épül fel a rendszer, mik a buktatók és hogyan tudunk segíteni gyerekeinken

Letöltés

Receptgyűjtemény

„Hogy is kezdjük el?”c. füzet 3. melléklete

Receptgyűjtemény Kertész Niki Kombi LowHI diéta

Receptek a kombinált, alacsony hisztamin tartalmú, tejmentes, gluténmentes étrendhez

Letöltés

A bejegyzéseimben és a letölthető anyagaimban leírtak a saját és a csoportunk több száz tagjának saját laborvizsgálatain és személyes terápiás tapasztalatain alapulnak.

Hangsúlyozni szeretném, hogy nem minősülnek orvosi szakvéleménynek.

Ahányan vagyunk, annyiféle lehet az emésztőrendszerünk, idegrendszerünk, immunrendszerünk működése.

Ezt az általunk végeztetett laborvizsgálatok is igazolták, hogy a látszólag hasonló tünetegyüttes mögött különböző okok álltak, ezért a terápia sem lehetett ugyanaz.

Mivel mi az oki terápiákban hiszünk, és nem a tüneti kezelésben, ezért felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy előzetes laborvizsgálatok  és egyénre szabott kezelési terv nélkül* NE kezdjenek bele az általunk javasolt terápiákba, mert az esetleges felmerülő állapotromlásért felelősséget vállalni nem tudunk.

Több éves szülői gyakorlatunk  alapján “tapasztalati szakértői” csapat felállításán dolgozunk, hogy az egyénre szabott terápia összeállításában segíthessünk a hozzánk forduló családoknak.

Ezen szolgáltatásunk elindulásáról a FB oldalunkon értesítjük majd az érdeklődőket.

* 2014 év végén saját magam kezdtem bele Nimródnál az étrendi terápiába sok-sok kezdeti buktatóval. Ezek a diéták nemcsak az időt rabolták, hanem Nimród állapotában bár az értelmi tüneteket javították, de a fizikai állapotát még tovább rontották. 18 hónapos korára már gyakran volt hasmenése, és sok-sok emésztetlen ételdarab volt a pelusban. De 2 éves korára gyakorlatilag úgy ment át rajta az étel, hogy önthettem volna egyenesen a pelenkába is. Teljesen emésztetlen volt, sokszor híg, nyálkás hasmenéses. Közben Nimród elkezdett fogyni, szürkésfehér tónusúvá vált a bőre, fekete karikák a szeme alatt, áttetszővé, fogkövessé váltak a fogai.
2015 márciusában Németországban találtam végül egy orvosi praxist, ahol egyénre szabott étrendi és biomedikális ajánlást kaptam laborvizsgálatok alapján.